Kombi Bakımı
Kombi Bakımı zamanında ve doğru yapılan kombi bakımı doğalgaz faturanızı azaltır, cihazınızın ömrünü uzatır ve arıza çıkartmasını engeller. Cihazınıza periyodik olarak senede bir kez bakım yaptırmalısınız. Kombi bakımı cihazınızın düzgün çalışması ve arıza çıkartmaması için en gerekli işlemlerden biridir.
Kombi Bakımında ekiplerimiz cihazınızın bakımını gerçekleştirirken cihazınızda daha önceden meydana gelmiş olan veya arada sırada tekrarlayan arızaları bildirmeniz halinde ekiplerimiz arızaları ortaya çıkarabilecek olan parçalarında gerekli kontrolleri yaparak siz saygı değer müşterilerimizi bilgilendiriyoruz.
Periyodik kombi bakımları ne zaman yapılmalıdır?
Periyodik kombi bakımları ne zaman yapılmalıdır, yılda en az bir defaya mahsus sonbahar da veya yaz aylarının başlarında kombilerin, kombi servis firmaları tarafında uzman ve belgeli ekiplerce kombilerin yılda en az bir defa periyodik bakımlarını yaptırmalısınız. Periyodik kombi bakımı yapılan kombiler, yıl boyunca en az sorun ve yüksek performans demektir.
Periyodik Kombi Bakımı Servisine Kimler Gelmeli?
Periyodik Kombi Bakımı Servisine Kimler Gelmeli doğal gaz tüketici dostlarımız, Öncelikle, evinize kombi servisi için gelen personelin yetki belgesi olup olmadığına bakınız, yok ise cihazınıza müdahale etmesine kesinlikle izin vermeyiniz. Var diyenlerin, belgesini almış olduğu kurumu arayarak kontrol ediniz. Bir Kombi Servis personeli müşteri ile diyaloğu iyi olmalı, müşteriye karşı saygılı olmalı, dürüst olmalı. Kombi arıza tespitinde cihaz hakkında kullanıcı ile konuşmalı, sorun hakkında bilgi almalı. Kombinin arıza tespitinde, kombi kullanıcısına kombi arızası hakkında bilgi vermeli. Bu sebeple evinize kombi bakımı ya da onarımı için gelen personelin, sertifika belgeli olmasına dikkat edin.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ile Periyodik kombi bakımı için gelen personelin, öncelikle siz doğalgaz kullanıcısına, Kombi Bakımı sırasında neler yapacağı hakkında kısaca bilgilendirmesi ile başlar. Ve ardından kombinin kapağını açmadan sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testi ile kombinin çalışma verimliliğini kontrol etmelidir. Hermetik bacalı kombilerde fanın çalışma durumunu kontrol etmeli ve temizlemelidir. Eski tip, atık gazı baca yolu ile atan kombilerin limit değerleri kontrol edilmeli. Ek parçalarda oluşan oksitler temizlenmeli v.b. Kısaca kombi bakımında cihazdaki kritik güvenlik elemanları ve diğer aksamlar dikkatle kontrolden geçirilip sorun var ise, cihaz kullanıcısı kombi arızası hakkında bilgilendirmelidir. Kombi'nizde arıza söz konusu olduğu durumlarda kombi servis personeli müşteriye bilgilendirme yaptıktan sonra, cihaz kullanıcısının izni ile bakımı değil, öncelikle kombide ki arızayı yerinde ve söküp götürülmeden gidermelidir.
Kombi Bakımında Yapılanlar, Yapılması Gerekenler;
- Kombi cihazının sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilir.
- Kombi cihazının su sızdırmazlık kontrolü yapılır.
- Kombi cihazı tozlanma kontrolü yapılır ve gerekirse temizlenir.
- Kombi cihazının yanma odası brülörü temizlenir.
- Kombi içerisinde ki elektrik ve elektronik bağlantıların kontrolü yapılır.
- Kombi baca Fanı kontrol edilir ve temizlenir.
- Genleşme Tankı Kontrol edilir ve bar basınç seviyesi ayarlanır.
- Kombi kalorifer dönüş hattı pislik tutucu filtresi temizlenir.
Eski Tip Bacalı ve Yeni Teknoloji Yoğuşmalı Kombilerde Cihaz Farklılığından Dolayı Ek Olarak Yapılan İşlemler.
Bacalı Kombilerde
- Baca limit sensörü kontrol edilir.
- Bacanın çekiş durumu kontrol edilir.
Yoğuşmalı Kombilerde
- Yoğuşma su haznesi temizliği yapılır.
- Kalorifer gidiş hattı yönündeki çamur ayrıştırıcı filtre temizlenir.
Kombi bakımı nasıl yapılmaz!
- Kombi kullanıcılarına uyarı, öncelikle "kombi bakımında düşük fiyat" ile yakalşanlara dikkat ediniz!
- Merdiven altı veya korsan servis tabiri olarak kullanılan belgesiz ve yaka kartı mevcut olmayan kişilerden uzak durunuz!